מדריך עורכי הדין בישראל · משרדים לפי תחום ועיר, מידע על בתי המשפט וכלים משפטיים ללא עלותלעורכי דין: הצטרפות למדריך ←

מחולל אישור על תקופת עבודה

לאחר הזנת פרטי העובד ותאריכי תחילת העבודה וסיומה, מופק אישור על תקופת העבודה לפי החוק, עם חישוב הוותק ובדיקה שהאישור נמסר במועד. ניתן להפיק גם אישור העסקה לעובד שעדיין מועסק.

עודכן ב-18 באוקטובר 2026לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, סעיף 8ללא עלות וללא הרשמה

התשובה בקצרה

לפי סעיף 8 לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001, מעסיק חייב לתת לעובד בסיום העבודה אישור בכתב על מועד תחילת יחסי העבודה ועל מועד סיומם. החובה חלה גם בפיטורים וגם בהתפטרות. את האישור יש למסור תוך 14 ימים מיום העבודה האחרון, או תוך 7 ימים מיום שהעובד ביקש אותו בכתב, לפי המוקדם. מעסיק שלא מסר אישור במועד עובר עבירה, ודינו קנס.

מה חייב להופיע באישור על תקופת העבודה?

החוק מחייב רק שני פרטים: יום תחילת יחסי העבודה ויום סיומם. כדי שהאישור יהיה שימושי, המחולל מוסיף גם:

  • פרטי המעסיק והעובד, כולל מספר זהות, כדי שניתן יהיה לזהות את העובד.
  • משך תקופת העבודה, בשנים ובחודשים.
  • תפקיד והיקף משרה, רק אם נבחר להוסיף אותם.
  • הפניה לסעיף 8 לחוק, כדי שיהיה ברור שזה האישור שהחוק מחייב.
  • חתימת המעסיק ותאריך המסירה.

האישור אינו מכתב פיטורים ואינו מכתב המלצה. ניתן להוסיף משפט הוקרה, אך אין חובה לעשות זאת.

עד מתי יש למסור את האישור?

דנה עבדה מ-1.3.2021 עד 30.9.2026. היא לא ביקשה את האישור בכתב.

תקופת העבודה שלה היא 5 שנים ו-6 חודשים. על המעסיק למסור לה את האישור עד 14.10.2026, כלומר עד תום 14 ימים מיום העבודה האחרון.

אם דנה הייתה מבקשת את האישור בכתב ב-2.10.2026, המועד האחרון היה מתקצר ל-9.10.2026, כי החוק קובע את המועד המוקדם מבין השניים.

האם לכתוב באישור את סיבת סיום העבודה?

החוק אינו מחייב לציין את הסיבה, ולכן ברירת המחדל במחולל היא שלא לציין אותה. אם בכל זאת מצוינת סיבה, היא חייבת להיות נכונה.

לפי כל-זכות, מעסיק שנותן מכתב פיטורים לעובד שהתפטר, כדי לסייע לו לקבל דמי אבטלה מוקדם יותר, עלול להיחשב כמי שפיטר אותו בפועל. במקרה כזה הוא עלול להיות חייב בפיצויי פיטורים ובפיצוי על פיטורים ללא שימוע.

אישור העסקה לעובד שעדיין מועסק

החוק אינו מחייב לתת אישור העסקה לעובד שעדיין עובד, אך בנקים, משכירי דירות ורשויות מבקשים אותו לעתים קרובות. במחולל יש לבחור "עובד שעדיין מועסק", ומופק אישור המציין את תאריך תחילת העבודה, את הוותק עד תאריך האישור, ולפי הצורך גם את התפקיד, את היקף המשרה ואת השכר החודשי.

יש לציין שכר רק אם הגוף המבקש את האישור דורש זאת, ולוודא שהסכום תואם לתלוש השכר.

טעויות נפוצות

  • אי-מסירת אישור משום שהעובד התפטר. החובה חלה בכל סיום עבודה.
  • תאריך סיום שגוי. יום הסיום הוא היום האחרון של יחסי העבודה, כולל תקופת ההודעה המוקדמת, ולא היום שבו העובד הפסיק להגיע.
  • התניית האישור בהחזרת ציוד או בחתימה על כתב ויתור. החובה בחוק אינה מותנית בדבר.
  • ציון סיבה לא מדויקת או הערות שליליות שאינן נדרשות.
  • השמטת שאר המסמכים: תלוש גמר חשבון, טופס 161 ומכתב לשחרור הכספים בקופות.

מתי מומלץ להתייעץ עם עורך דין?

מומלץ להתייעץ עם עורך דין לדיני עבודה כאשר קיימת מחלוקת על מועד סיום העבודה או על סיבת הסיום, כאשר העובד טוען שפוטר והמעסיק טוען שהעובד התפטר, או כאשר האישור משמש במסגרת הסכם סיום העסקה. עורך דין יבדוק את הנוסח לפני החתימה.

עורכי דין בתחום דיני העבודה

המחשבון מספק הערכה כללית בלבד. לבירור הזכויות בפועל מומלץ שעורך דין יבחן את המסמכים ואת נסיבות המקרה.

שאלות נפוצות

האם מעסיק חייב לתת אישור על תקופת עבודה?

כן. לפי סעיף 8 לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, מעסיק חייב לתת לכל עובד בסיום העבודה אישור בכתב על מועד תחילת העבודה ומועד סיומה.

תוך כמה זמן יש לתת אישור על תקופת עבודה?

תוך 14 ימים מיום העבודה האחרון. אם העובד ביקש את האישור בכתב, תוך 7 ימים מיום הבקשה, לפי המוקדם מבין השניים.

האם מגיע אישור על תקופת עבודה גם למי שהתפטר?

כן. החובה חלה בכל סיום של יחסי עבודה, ללא קשר לשאלה אם העובד פוטר או התפטר.

מה עושים אם המעסיק אינו נותן אישור על תקופת עבודה?

יש לבקש את האישור בכתב. אם המעסיק מסרב, ניתן להגיש תלונה למשרד העבודה. מעסיק שלא מסר אישור במועד צפוי לקנס.

האם יש לציין באישור את סיבת סיום העבודה?

לא. החוק מחייב רק את מועד התחלת העבודה ומועד סיומה. אם מציינים סיבה, היא חייבת להיות נכונה.

מה ההבדל בין אישור על תקופת עבודה למכתב פיטורים?

מכתב פיטורים הוא ההודעה המוקדמת על סיום העבודה, והוא נמסר לפני הסיום. האישור על תקופת העבודה נמסר בסיום, ומאשר רק את התאריכים.

כיצד מקבלים אישור העסקה לבנק או למשכיר?

יש לבקש אותו מהמעסיק. אישור העסקה לעובד שעדיין מועסק אינו חובה לפי החוק, אך מעסיקים נותנים אותו בדרך כלל, עם תאריך תחילת העבודה, התפקיד ולעיתים גם השכר.

האם ניתן לתת את האישור בדואר אלקטרוני?

החוק דורש אישור בכתב, ואינו קובע דרך מסירה מסוימת. בכל דרך מסירה, יש לשמור הוכחה שהעובד קיבל את האישור.

מקורות

הבהרה משפטית: המסמך שנוצר הוא טיוטה כללית בלבד, המבוססת על הפרטים שהוזנו, ואינו מחליף ייעוץ משפטי או התאמה אישית של עורך דין. אתר עו"ד עכשיו אינו צד למסמך, אינו בודק את תוכנו ואת התאמתו לנסיבות, ואינו אחראי לכל נזק שייגרם משימוש בו. השימוש במחולל ובמסמך הוא על אחריות המשתמש בלבד. לפני חתימה מומלץ מאוד שעורך דין יבדוק את המסמך. לתנאי השימוש המלאים בכלים