לאחרונה נראה שגירושין הפכו לעניין נפוץ יותר מאשר פעם, ויש לכך פרשנויות שונות ומגוונות. אין זה משנה מה הסיבה לפירוק התא המשפחתי, נראה שכיום יש גם דרכים שונות לעשות זאת. בעבר גירושין לרוב היו כרוכים במלחמות משפטיות מתישות, אך היום אין הכרח בכך. הגוף המוכר ביותר שאחראי על פירוק נישואין הוא בית הדין הרבני, או בשמו המוכר יותר- "הרבנות". איך מתגרשים דרך הרבנות? האם נחוצה הסכמתם של שני הצדדים, ומה קורה אם אין זה המצב? אספנו עבורכם מספר נקודות חשובות.
גירושין ברבנות
זוכרים את השיר שבו הזמרת שרה "אני ארקוד על מדרגות הרבנות"? ובכן, נראה שגירושין הפכו לפתרון נפוץ יותר בשנים האחרונות, וזוגות רבים בוחרים ללכת בדרך זו. יחד עם זאת נראה שכבר אין הכרח במלחמות משפטיות מתישות, כפי שהיה נהוג יותר פעם, והיום יש פתרונות פשוטים יותר.
גירושין ע"פ הרבנות היהודית, אפשריים רק בהסכמת שני הצדדים, ובמקרה כזה לא אמורה להיות בעיה נוספת, ולא יתעורר הצורך בהליכים שליליים נוספים. עו"ד או מגשר יכול לערוך עבורנו הסכם גירושין, ואותו יהיה ניתן להגיש לרבנות או לבית המשפט. מגשרים מומלצים רבים עושים עבודת קודש, ומציעים לזוגות רבים את שירותיהם במטרה לחסוך עוגמת נפש עבור בני הזוג, ועבור הילדים במידה ויש. אך מה קורה כשנוצרת אי הסכמה בנוגע לתנאי הגירושין?
גירושין באי הסכמה של אחד הצדדים
כאמור, במידה ושני הצדדים מסכימים להליך הגירושין- אין צורך בהליכים שליליים כאלו ואחרים, וניתן להגיע להסכמה בשיתוף פעולה של שני הצדדים. במידה ואחד הצדדים לא מוכן להתגרש- העניין הופך למורכב יותר, וכאן יש צורך בהגשת תביעת גירושין, שהיא למעשה תביעה לגט. לתביעת הגירושין יש לצרף תביעה לדמי מזונות, תשלומי מדור ומשמורת על הילדים. כמו כן, במידה וישנן ראיות שצד אחד מעוניין להציג בבית הדין הרבני, מומלץ לאסוף אותן לפני הגשת התביעה ולצרף אותן אליה כהוכחה. דוגמאות לעילות שבגינן האישה יכולה להגיש תביעת גירושין ברבנות הן: אלימות פיזית או נפשית, היעדר סיכוי לשלום בית, סירוב או בעיה לקיים יחסי מין, אי פרנסתה של האישה, ועוד. לעומת זאת, דוגמאות לסיבות שבגללן הגבר יכול לתבוע גירושין הן: עקרות של האישה, סירוב לקיים יחסי מין מצד האישה, בגידה, היעדר סיכוי לשלום בית, ועוד.
הרבנות היא הגוף האחראי על נישואין וגירושין במדינת ישראל. בעת שזוגות מסוימים מגיעים לדרך ללא מוצא, הם נאלצים "לפרק את החבילה" ולהתחיל בהליך הגירושין. הליך זה יכול להיות פשוט במידה ויש הבנה והסכמה בין שני הצדדים, אך ישנם מקרים בהם יש חוסר הסכמה, ובמקרים כאלו לרוב יש להגיש תביעת גירושין ברבנות. מומלץ לפנות למגשרים או לעורכי דין מקצועיים, על מנת לבדוק את האופציות העומדות בפנינו במצבים כאלו.