טאבון ביתי – תנור מסורתי שאופה באמצעות חום האש. הטאבון המסורתי הינו בעל מבנה עגול, על המשטח המיועד מניחים את המאכל, ובחלקו העליון קיים פתח לצורך שחרור עשן. הוא פועל באמצעות גזירי עצים, בחימום שלו הוא יכול להגיע לטמפרטורה גבוהה, וניתן להכין בטאבון מאכלים מעולים במגוון נרחב. כיום יש טאבונים מתקדמים בשלל צורות. השאלה היא מהם החוקים שקשורים להתקנת טאבון גז בבית.
הטאבון ושיטת הבעירה שלו
הטאבון המסורתי בוער באמצעות גזירי עצים. אך כיום הטאבונים משלבים בעירה של עץ לצד שימוש בגז. כמו כן ניתן לרכוש כיום טאבונים שעובדים רק על גז, מה שמייתר את הצורך להתעסק עם גזירי עצים. המבנה של הטאבון הקלאסי הוא עגול, בצורת כיפה. אך כיום ניתן להתרשם משלל צורות נוספות כמו מלבנים או ריבועים.
מה ניתן לאפות או לבשל בטאבון ביתי?
כמעט כל מאכל תוכלו להכין בטאבון הביתי. מאפים, דגים, בשרים, סטייקים וגם פיצות. למעשה מדובר במיומנות נרכשת. ככל שתכירו טוב יותר את הטאבון ואת אופן השימוש בו, תוכלו להתנסות עם מאכלים נוספים ולהפיק מהטאבון שלכם תוצרים משובחים, מגוונים וטעימים יותר.
מהם היתרונות של הטאבון הביתי?
לא בכדי בוחרים אנשים לרכוש טאבון ביתי. הוא מביא עימו יתרונות מובהקים. היתרון הראשון הוא הרמה של האפייה. אם אתם טובים באפייה ואוהבים לאפות, תוכלו לשדרג את הביצועים שלכם באמצעות טאבון ביתי. טאבון מגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד וזה מתרחש במהירות. כך שניתן לצלות בשר ולאפות מאפים מיוחדים, כאלו שלא הייתם יכולים להפיק כמותם בתנור אפיה ביתי רגיל. נציין כי טאבון משמר חום באופן מפתיע, מה שמאפשר לבשל או לאפות גם כאשר האש אינה פעילה. בצורה זו ניתן לרכוש מיומנות וללמוד על האש ואל חום הטאבון המדויק בהתאם לסוג המאפה. כך משפרים את הביצועים ולומדים להכין באמצעות הטאבון מאכלים משופרים ומשובחים יותר.
אלו חוקים קשורים לטאבון ביתי?
למעשה אין חוקים מיוחדים לגבי התקנת טאבון גז בבית. אך כמובן שחשוב להתייחס למאפיינים של הטאבון ולתכונות שלו, כדי למנוע מצבי סיכון. ראשית בגלל העובדה שהטאבון פולט עשן ושנית בגלל עוצמת האנרגיה של הטאבון. מסיבות אלו התקנת טאבון ביתי תתבצע בחצר ולא בתוך הבית פנימה. כמו כן חשוב לבדוק לפני ההתקנה מה לגבי השכנים. אם יש שכנים שגרים בצמוד לחצר הבית שלכם או מעליו, עליכם לוודא כי הם יחיו בשלום עם העשן ועם ריחות המאכלים שתכינו בחצר.
לסיכום נושא תקנות וחוקים לגבי טאבון ביתי
הטאבון הביתי הוא כלי אפיה עוצמתי שמגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד, כמו כן הוא מעלה עשן. מסיבות אלו חשוב להיות זהירים מאוד בהתקנת טאבון ביתי ולהשתמש בו בזהירות הנדרשת. אין התייחסות ספציפית בחוק, אך הזהירות חשובה וטאבון ניתן להתקין בשטח פתוח כדי לאפשר שחרור עשן.