מקרים של רשלנות רפואית יכולים לגרום לנפגעים בהם נזק רב שעלול ללוות אותם גם שנים ארוכות לאחר האירוע. למי שנפגע מרשלנות רפואית, עומדת הזכות לתבוע את האחראים לנזק בתביעה אזרחית לשם קבלת פיצויים. אבל האם יש תקופת התיישנות להגשת תביעות מסוג זה?
חשיבותה של תקופת ההתיישנות ברשלנות רפואית
תקופת התיישנות היא מושג משפטי שמקובל בתחומים רבים של המשפט הישראלי. במקרים של רשלנות רפואית, תקופת זמן ההתיישנות היא התקופה בה ניתן להגיש תביעה אזרחית כנגד מי שפעלו ברשלנות ובכך גרמו לנזק. חשוב מאוד לשים לב לתקופה זאת, מכיוון שבסיומה, במידה ותוגש תביעה, היא ככל הנראה תידחה על ידי בית המשפט בגלל שהתביעה כבר התיישנה.
מטעם זה חשוב מאוד לשים לב לנושא ולהגיש את התביעה בזמן. משך הזמן שנקבע למקרים של רשלנות רפואית הוא שבע שנים מיום אירוע הרשלנות. ברגע שהוגשה התביעה, אין יותר משמעות למשך ההליך לעניין התיישנות. בנוסף לכך ישנם מספר מקרים מיוחדים בהם מתארכת תקופת הרשלנות. אם אתם זקוקים לעזרה משפטית בתחום הרשלנות הרפואית, עורך דין ישר יעקובי ישמח לעמוד לשירותכם
התיישנות במקרה של רשלנות כלפי קטין
אחד המקרים המיוחדים והחריגים שבהם תקופת ההתיישנות היא ארוכה יותר מאשר בדרך כלל, היא רשלנות כלפי קטין. במקרים בהם נגרם נזק לקטין בשל רשלנות רפואית, תקופת ההתיישנות של שבע השנים לא תתחיל לפני הגיעו לגיל 18. לדוגמא קטין בן 12 שנפגע מרשלנות רפואית, יהיה רשאי לתבוע את האחראים לכך למשך תקופה של 13 שנים.
התיישנות במקרים של נזק מאוחר
מקרה נוסף של הארכת תקופת הרשלנות נעשה במצב שנקרה נזק מאוחר. ברשלנות מסוג זה, הנזקים שנגרמו למטופל התגלו זמן רב לאחר הטיפול עצמו. המקרים הנפוצים ביותר של סוג הארכה זאת הם מקרים של אבחון לקוי. לדוגמה, מטופל שהתלונן על מתן שתן מרובה, ירידה במשקל ועייפות קיצונית, ורק לאחר מספר שנים גילה שהוא סובל מסוכרת סוג 2. במקרה זה, הנפגע יוכל לתבוע עד שבע שנים מיום גילוי הנזק, כלומר האבחון, ולא שבע שנים מיום קבלת הטיפול.
התיישנות במקרים חריגים נוספים
ישנם גם מספר מקרים נפוצים פחות שבהם מאריכים את תקופת ההתיישנות הרפואית מעבר לשבע שנים. לדוגמא במקרה בו הנפגע לא ידע ולא היה באפשרותו לדעת על הנזק שנגרם לו, הוא יכול להגיש את תביעת הנזיקין עד לשבע שנים מיום גילוי הנזק על ידו.
התיישנות במקרים של רשלנות רפואית – סיכום
תקופת ההתיישנות במקרים של רשלנות רפואית היא תקופת הזמן שבה ניתן להגיש תביעת נזיקין לשם קבלת פיצויים מהגורם שהתרשל בטיפול. בדרך כלל תקופה זאת היא שבע שנים מיום התרחשות הנזק. במקרים מסוימים כמו במקרה של רשלנות כלפי קטין, נזק מאוחר או התיישנות שלא מדעת, תקופה זאת מוארכת.