אחרי הרבה שנים של חיים טובים, קרוב משפחה שלכם נפטר (לא עלינו) ואתם רוצים לדעת כיצד מתבצעת תהליך החלוקה של הירושה או מה עושים עם הצוואה של הנפטר? במקרים
כאלו, חשוב לפנות לעורך דין מומחה לצוואות וירושות שיעזור לכם להבין את הצוואה או לראות מה עושים במקרה ואין.
אך לפני שאתם ניגשים לעורך דין, הינה כמה שאלות שחשוב לשאול בנושא-
1. לטובת מי הצוואה?
זה אולי נושא קצת רגיש, אך חשוב שתדעו את הסדר המשפטי לירושה במקרים בהם אין צוואה. באופן כללי, סדר קבלת הירושה הוא לפי קרבת הדם ליורש כך שבן או בת הזוג הם הראשוניים, אחריהם הילדים, הורים וכן הלאה. במידה ואין קרובי משפחה או שאתם קרובי משפחה רחוקים, עורך דין יעזור לכם להשיג את הירושה ולקל את מה שמגיע לכם.
2. איך ממשים צוואה או ירושה?
בשביל לקבל את הירושה, אתם תצטרכו להגיש בקשה מסודרת ופורמאלית המסבירה את מידת הקרבה שלכם אל הנפטר ואת הזכאות שלכם לנכסיו. תהליך זה נקרא "קיום צו ירושה". במידה ויש לנפטר צוואה, היא תגיע אליכם דרך רשם הירושה אל עורך הדין שלכם. זהו תהליך די ארוך שלוקח שלושה חודשים.
3. מה לעשות אם אני רוצה להגיש התנגדות לצו הירושה?
במידה ואתם רוצים לערער על צו הירושה שהוגש משום שהוא לא הכיל אתכם או שנעשה לא בצדק, עליכם להגיש בקשה לערור פחות מ14 יום מפרסום צו הירושה. ההתנגדות תגיע לבית המשפט לענייני משפחה שם ידונו בה ויפסקו לשלילה או לחיוב.
4. מה היא צוואה הדדית ואיך מבטלים צוואה הדדית?
צוואה הדדית היא צוואה שנכתבת על ידי שני בני זוג והיא תחול על שניהם באותה המידה. מימוש הצוואה הזו מתבצע באותה הצורה שבה מתבצע תהליך מימוש הצוואה הרגילה, אך ההבדל הגדול נמצא במצבים בהם רוצים לבטל את הצוואה הזו כשאר אחד מבני הזוג נפטר לפני בן הזוג השני. במקרה כזה תצרכו לפנות לעורך דין מקצועי שיעזור לכם להבין מה המצב הספציפי שלכם ואיך פותרים אותו?
5. מה הם הדברים החשובים צריך לבדוק בצוואה?
קודם כל חשוב לשים לב שכותב הצוואה כתב אותה בזמן שהיה שרוי בדעה צלולה, כשאר הוא מודע לתהליך ומצהיר על כך. בנוסף, חשוב לשים לב שהצוואה נכתבה בצורה ברורה ותקנית אחרת יא עלולה להיפסל. חשוב מאוד לוודא כי הצוואה אותה אתם קוראים היא הצוואה העדכנית ביותר וכי זהות היורשים ידוע לכולם ונכתבה באופן מפורש.
לסיכום חשוב לדעת שיש לא מעט "אותיות קטנות" שיכולות להיות קריטיות בעת כתיבת צוואה או בעת פתיחת צוואה לכן חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין מומחה ולראות שאתם מקבלים את כל הזכויות שמגיעות לכם.
* אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי, כל שימוש במידע היינו באחריות הקורא בלבד.