הגשת תביעה בעקבות רשלנות רפואית יכולה להתקיים בעילות מסוימות. בשורות הבאות נציין בפניכם את העילות האפשריות הנפוצות ביותר שאתם יכולים להגיש בגינן תביעה על רשלנות רפואית בהיריון. אם אתם סבורים שעברתם רשלנות במהלך ההיריון, כדאי שתקראו את השורות הבאות בעיון רב ותבדקו אם העילה שלכם מופיע כאן.
רקע לכתיבת המדריך הנוכחי
יש לנו ידע רב בכל הנוגע לעילות אפשריות לתביעה בעקבות רשלנות רפואית, ובכל זאת, בחרנו לכתוב את המדריך הנוכחי בסיוע מטעם גורמים מוסמכים. כדי שנוכל לקבל את העילות האפשריות הנפוצות ביותר, פרסמנו פוסט ברשתות החברתיות וביקשנו מנשים שתבעו על רשלנות רפואית, לשתף אותנו מה הייתה העילה לתביעה שלהן. כך גילינו מהן העילות הנפוצות ביותר. הנה העילות הללו:
עילה מספר 1 להגשת תביעה בעקבות רשלנות רפואית בהיריון – אי הפנייה לבדיקה הכרחית
העילה הנפוצה ביותר ששמענו עליה במהלך החיפושים שלנו הייתה אי הפנייה לבדיקה הכרחית. כל אישה הריונית יודעת שישנן כמה בדיקות קבועות שעליה לעבור במהלך ההיריון. הנה כמה בדיקות שנכללות ברשימת הבדיקות הקבועות:
- חלבון עוברי
- בדיקת סוכר
- סקירת מערכות (בדיקה שיש לבצע ב- 2 שלבים שונים של ההיריון)
מסתבר שלא מעט נשים חוו רשלנות רפואית בהריון בעקבות מצב של אי הפנייה מטעם גורם רפואי מוסמך לאחת או יותר מהבדיקות הללו. אחד המקרים הללו הסתיימו בסופו של דבר בלידה של תינוק שהתגלה שיש לו מום חיצוני שניתן היה לאבחן בקלות אילולא היו מבצעים את סקירת המערכות.
עילה מספר 2 להגשת תביעה בעקבות רשלנות רפואית בהיריון – טיפול לקוי
כל גורם רפואי שעוסק בהיריון וילודה יודע שצפוי להופיע לעיתים בקרב נשים בהיריון דימומים שונים. במידה והרופא המטפל מקבל את תלונת האישה ההריונית על דימום שמופיע במהלך ההיריון והוא אינו מבצע בדיקה בנושא, הדבר עשוי להביא להגשה של תביעה בעקבות רשלנות רפואית. שכן, לא פעם, מצב כזה של דימום עשוי להוביל להפלה שניתן היה למנוע אותה אם העניין היה נבדק מראש ומטופל בהתאם.
עילה מספר 3 להגשת תביעה בעקבות רשלנות רפואית בהיריון – אי התייחסות לתוצאות בדיקה
כל אישה הריונית צריכה להגיע לרופא המטפל אחת לזמן מה כדי להציג בפניו את תוצאות הבדיקות הקבועות (ונוספות) שהוא שלח אותה אליהן. מצב שכזה מצריך מהרופא לבדוק בעיון את תוצאות הבדיקה ולבחון מה עליה לעשות בשלבים הבאים. במצבים שבהם תוצאות הבדיקה חריגות, הרופא צריך להתייחס אליהן ולהפנות לבדיקות נוספות במטרה לבחון מה צריך לעשות מעתה ואילך. במצבים בהם הרופא לא מתייחס לתוצאות החריגות, הדבר עשוי להוביל לפגיעה בעובר, כך שצפויה להיות עילה להגשת תביעה.
לסיום
עד כאן 3 העילות האפשריות להגשת תביעה בעקבות רשלנות רפואית בהיריון. אם העילה שלכם לא מופיעה כאן, כדאי שתפנו לבירור אצל עו"ד.