ככל שעוברות השנים אנחנו רואים עוד ועוד נשים שבוחרות להישאר בקבע בשירות הצבאי. אחרי שהן מסיימות את שירות החובה הן חותמות על קבע ולפעמים גם יוצאות ללימודים על חשבון הצבא. בנוסף לכך, ככל שעוברות השנים יש גם יותר ויותר תפקידים שנשים מבצעות בצה"ל, מה שמוביל לכך שיש גם יותר נשים בהיריון במסגרת עבודתן. זה אך טבעי שאישה שחותמת קבע עד גיל שלושים בשלב מסוים תחליט להיכנס להיריון, בין אם היא משמשת כנגדת ובין אם היא קצינה בתפקיד מהותי ביותר. נשאלת השאלה מה אומר החוק והאם צה"ל יכול לפטר אישה כשהיא בהיריון?
מה עושים אם אישה הרה, קצינה או נגדת, בכל זאת פוטרה?
אם גם את מוצאת את עצמך היום, אחרי שנים רבות של עבודה ונתינה לצה"ל, במצב שבו פוטרת בזמן ההיריון כי זה מה שהצבא מצא לנכון לעשות, כדאי שתדעי שאת לא לבד. ראשית, כבר קרו הרבה מקרים כאלה בעבר ולכן המערכת מכירה סיטואציות כאלה.
שנית, חשוב לדעת שאת יכולה לפנות לעורכת דין מקצועית שתוכל לסייע לך. אין שום סיבה שבגללה את צריכה להתמודד עם המצב הזה לבד ואת תראי שבעזרת אשת מקצוע מובילה כמו עורך דין צבאי שמכירה את התחום לעומק, לפחות תקבלי פיצויים. היום, כאשר את יכולה לפנות לעורכת דין צבאית שתעזור לך לשמור ולהגן על הזכויות שלך, אין שום סיבה לוותר.