כולנו זקוקים לשירות שמעניקים לנו הרופאים מידי פעם. אומנם זה נכון שכאשר אנחנו צעירים ובריאים זה פחות מעניין אותנו, כי המפגשים היחידים שלנו עם הרופאים קשורים לקצת צינון, אך עם השנים הדברים משתנים. עם השנים כל אחד מאיתנו רואה יותר רופאים, בין אם זה בגלל מחלה קשה שתוקפת אותנו, היריון או כל סיבה אחרת. לכן עולה השאלה איך כדאי יהיה לבחור את הרופא המטפל אך מעבר לכך, מה באמת עושים אם הרופא התרשל במילוי תפקידו? כאשר מדברים על מורה שמתרשל בתפקיד שלו הוא אומנם עלול ללמד את התלמידים דברים לא נכונים או בסדר הלא נכון, אך הוא לא יפגע בחייהם או בבריאותם. לעומת זאת, רופא שמתרשל עלול להוביל אפילו למוות ולכן ברור מדוע צריך להגיב בהתאם. משמעות הדברים היא שאם אתם מרגישים שגם במקרה שלכם מדובר על רשלנות רפואית ושלמעשה הרופא המטפל שלכם לא עשה את המטופל עליו כמו שצריך, כדאי שתעשו משהו בנידון ויפה שעה אחת קודם. פנו עוד היום אל עו"ד פייל ושות': https://www.df-law.co.il
בחירת עורך הדין שלכם
ברוב המקרים כאשר יש חשד לרשלנות רפואית כדאי יהיה לפנות, לפני הכול, לעורך דין שיוכל לסייע. אותו איש מקצוע יצטרך לקבל מכם את כל המסמכים, לעבור עליהם ולנסות להבין במה דברים אמורים. האם אכן אפשר להוכיח, מתוך כל הבדיקות ומתוך המסמכים, שהרופא לא נהג כפי שכל רופא סביר אחר היה נוהג? או שאולי אנחנו עומדים בפני מקרה מורכב יותר? כמו כן, על איזה תחום של רשלנות רפואית מדובר? האם מדובר על תחום של רשלנות רפואית בהיריון? בניתוח? בזיהוי מחלות ובאבחון? אם אתם תוהים מדוע עליכם לפנות לעורך דין רשלנות רפואית כדאי שתדעו שמדובר על איש מקצוע שלמד את התחום ושיש לו ניסיון. העניין הנוסף שאי אפשר להתעלם ממנו, זו העובדה שבדרך כלל הרופא מגיע עם מערכת שלמה שמגבה אותו ואת ההתנהגות שלו. זה אומר שאותו בית חולים שבו עובד הרופא יעמוד מאחוריו וינסה להגן עליו בפני כל תביעה. לכן אתם צריכים לשים לב לאיזו עורך דין אתם פונים ועד כמה הוא באמת מנוסה. כך תוכלו להיות בטוחים שאתם במקום הנכון וכי איש המקצוע שלכם באמת יעשה כל מה שהוא יכול כדי שתנצחו במאבק שאליו אתם יוצאים היום.
כמה זמן תביעות כאלה נמשכות?
אם חשבתם לרגע שכדי להתמודד עם מקרים שונים של רשלנות רפואית אתם יכולים פשוט להגיש תביעה ולחכות כמה שבועות עד לקבלת התוצאות, כדאי שתדעו שבמציאות המצב שונה. במציאות יהיה עליכם לעבוד לא מעט ובעיקר, יהיה עליכם להקפיד על כך שעוה"ד שלכם עושה את המוטל עליו בצורה הטובה ביותר. בנוסף לכך, קחו בחשבון שאתם ממש לא היחידים שמגישים תביעות של רשלנות רפואית וזה אומר שבתי המשפט בישראל צריכים להתמודד עם אינספור מקרים כאלה בשנה. לכן, בסופו של דבר, התהליך בדרך כלל לא יהיה קצר וברוב המקרים הרופאים גם יגישו ערעורים וכדומה. מצד שני, ולמרות שלפעמים הפיצוי שתקבלו גם לא באמת ישנה את עוגמת הנפש שנגמרה לכם, עדיין שווה לכם להיאבק. יתרה מכך, יש גם מקרים קיצוניים שבהם הרשלנות הרפואית מובילה לנכות של ממש, מה שאומר שפשוט תזדקקו לכל הפיצוי הכלכלי שאולי תוכלו לקבל. לכן חשוב שיהיה לכם עורך דין שבאמת יידע להיאבק על הזכויות שלכם ועל מה שמגיע לכם, כי רק בצורה כזאת תוכלו לקבל את מה שמגיע לכם ולהתחיל מחדש. רשלנות רפואית מתרחשת בישראל מידי יום ובהחלט כדאי שתדאגו לזכויות שלכם בעזרת עו"ד מתאים.