בני זוג העומדים בפני גירושין ואינם שלמים עם ההחלטה, לוקחים צעד הנותן הזדמנות שנייה לנישואיהם.
צעד זה, הוא עריכת הסכם שלום בית, נותן את האפשרות ולנסות לשקם את יחסיהם.
שוקלים להתגרש? הסכם שלום בית יכול להיות פתרון בשבילכם.
אז, מה זה הסכם שלום בית?
הסכם שלום בית נעשה במטרה לנסות לשקם זוגיות וחיים משותפים על מנת שלא לפנות להליך גירושין. הסכם שלום בית, יכלול את המחלוקות של בני הזוג והוראות על התחייבותם של בני הזוג להגעה לשלום בית. בנוסף, בהסכם יוגדרו הצעדים אותם כל צד צריך למלא על מנת להשכין שלום בית, דוגמת מטלות בית, ישוב מחלוקות בנוגע לחינוך הילדים ועוד. לאחר החתימה על ההסכם, הוא יעבור לאישור בבית משפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני על מנת לקבל תוקף. ניתן ליצור הסכם זה על ידי מקצוען בתחום גישור גירושין כך שאם הדברים לא יעבדו ניתן יהיה לבצע גם גירושים בהסכמה.
עריכת ההסכם
במסגרת ההסכם, הצדדים מתווים הנחיות והוראות להתנהלות, תוך דגש על מחלוקות וחוסר הסכמה מהעבר. הסכם זה, יכלול הסכמה גם בנוגע לענייני גירושין, כך שאם הניסיון לא יצלח, הגירושין יוכלו להתרחש בצורה קלה יותר. דבר זה, גורם להתחשבות של שני הצדדים והוגנות, שכן השיח אינו מתרחש במהלך מאבק גירושין.
בתהליך עריכת הסכם שלום בית עם עורך דין, שני הצדדים ילבנו את הדברים והמחלוקות בניהם וינסו להגיע להסדרה על מנת לשקם את יחסיהם ולמנוע גירושין. ההסכם יכלול חלוקת מטלות, החלטות כלכליות, החלטות על חינוך הילדים וכו'.
כאמור לעיל, אחת מן המטרות של ההסכם היא מניעת מאבק משפטי באם יחליטו הצדדים להתגרש. לשם כך, במהלך עריכת ההסכם, כאשר הצדדים מגיעים מפויסים ובמטרה להציל את הזוגיות, כדאי לקבל גם החלטות הנוגעות גם לגירושין, משמורת, מזונות, חלוקת רכוש ועוד.
פירוק החבילה
כאשר הצדדים בוחרים בהסכם שלום בית, אנו מניחים כי הבחירה נעשתה מתוך רצון לתת הזדמנות לשיקום היחסים. אך בכל רגע נתון, יכול אחד מבני הזוג להחליט כי הוא מעוניין בפרידה וגירושין. בעת הפרה, אם אחד הצדדים פעל בחוסר תום לב, הדבר עלול להשפיע על אמינותו בבית המשפט או בית הדין הרבני, משכך, הצד השני יכול להגיע לתוצאה משפטית מטיבה יותר.
בעת פרידה, הסכם שלום בית נהפך להסכם גירושין, לכן, חשוב מאוד לפנות לעורך דין לדיני משפחה, על מנת להבטיח מיצוי כלל הסוגיות ומעבר לגירושין קלים יותר.