אם אתם גרים בבניין משותף, רכישת ביטוח בניין משותף תהיה מומלצת גם עבורכם. כדי שלא תבינו לא נכון חשוב שנסביר, רכישת ביטוח כזה היא לא חיונית מבחינה חוקית, אך יש לה יתרונות רבים המובילים לרוגע כלכלי. אין סיבה לוותר על ביטוח שעשוי להציל את מבנה הבניין המשותף מפני נזקים כבדים. כאן בכתבה ריכזנו עבורכם מידע בנושא. אתם חייבים להכיר אותו.
מה זה ביטוח בניין משותף?
ביטוח בניין משותף הוא ביטוח הכולל מספר פוליסות אשר מבטחות את כל המבנה המשותף על כל חלקיו. הביטוח מוכלל גם על לובי הכניסה, חצר הבניין, חדר המדרגות, חדר עגלות, גג הבניין ועוד.
ביטוח זה כולל ביטוח מבנה בסיסי על כל חלקי הבניין כפי שסיכמנו כאן. אל הביטוח הבסיסי ניתן להוסיף פוליסות נוספות כמו ביטוח צד ג' שהוא קריטי במיוחד לכיסוי נזקים שנגרמו לגורם שלישי בזמן השהייה במבנה המשותף. זה יכול להיות מנקה שהחליקה בזמן עבודתה ועוד. הרחבה נוספת קריטית היא ביטוח עובדים המבטחת עובדים קבועים הנותנים שירות בבניין.
לביטוח בניין משותף קיימים יתרונות רבים. לא יהיה זה פלא אם תקבלו פעם אאחר פעם המלצה על ביטוח בית משותף…
למי ביטוח זה מיועד?
את הביטוח לבניין המשותף רוכשים נציגי הבניין המשותף, בדרך כלל יהיו אלו נציגי וועד הבית. הביטוח מיועד ומומלץ לכל מי שמעוניין ברוגע כלכלי לגבי הבניין המשותף בו הוא מתגורר. אין סיבה לשלם מחיר יקר על החלפת תשתית צנרת בעקבות פיצוץ, אם על ידי תשלום חודשי סמלי לביטוח ניתן למנוע הוצאה יקרה כזו.
רכישת ביטוח כזה היא לא חובה מבחינה חוקית, אך היא כן מומלצת ממגוון סיבות. חשוב לדעת כי אם הבניין שלכם מונה מספר דיירים גדול במיוחד אשר מקשה מעליכם את איסוף הכסף בכל מקרה תקלה הזקוקה לתיקון, או להיפך, מספר דיירים קטן אשר מקשה על הדיירים לשלם את התשלומים לתיקון תקלות בשל המחיר הגבוה שלהן, כדאי לכם לרכוש ביטוח בניין משותף ולחסוך מעליכם את עוגמת הנפש המלווה לכל גיוס כספים מהבניין.
למה כדאי לרכוש ביטוח הבניין משותף?
ביטוח זה הוא ביטוח הנאגד תחת חברה אחת. במקרה של מקרה ביטוחי, חברת הביטוח לא תוכל לגלגל את הנזק על חברה מבטחת אחרת ולכן יהיה קל יותר למבוטח לקבל את מה שמגיע לו.
דייר הבניין נהנים מרוגע כלכלי, הם יודעים שגם אם יקרה אסון רב מימדים שיחריב את ביתם, הם לא ישארו ללא בית, חברת הביטוח תקים להם את הבניין מחדש.
וועד הבית גם נהנה מהשקט שנוצר. במקום להתרוצץ בין הדיירים לאיסוף כבסף לתיקון נזקים, הוא פונה ישירות לגורם המרכזי המשלם – החברה המבטחת. בצורה כזו הוא מקבל את שלו באופן מיידי ומועד תיקון התקלה לא נדחה בשל חוסר במזומנים.