שינוי פרופיל רפואי לחיילי מילואים

אם אתם משרתים במילואים, ואתם מרגישים שחל שינוי במצבכם הרפואי אשר אינו מאפשר לכם לעשות את התפקיד הקבוע שלכם במילואים, עומדת בפניכם אפשרות לשנות את הפרופיל שלכם בשירות המילואים ולהתחיל תהליך של התאמת תפקיד בהתאם. אתם יכולים לעשות זאת בין אם אתם מרגישים שחל שינוי במצבכם הנפשי ובין אם אתם מרגישים שחל שינוי במצבכם הרפואי הפיזי. במקרה כזה, תצטרכו להגיש בקשה לוועדה רפואית כדי שתקבע לכם פרופיל חדש התואם את מצבכם העדכני.

 

איך עושים את זה?

ראשית עליכם להגיש בקשה (אותה ניתן להגיש גם באופן אינטרנטי באזורכם האישי באתר המילואים או לחלופין על ידי קצינת הקישור של היחידה בה אתם משרתים במילואים. במידה ותרצו לפנות דרך קצינת הקישור, תוכלו להגיש זאת דרך דואר לכתובת של הוועדה הרפואית)  לוועדה רפואית או לקצין בריאות הנפש בהתאם לסוג השינוי – בריאותי פיזי או נפשי. במסגרת הבקשה תצרפו מכתב הכולל את פרטיכם האישיים ופרטי קצינת הקישור שלכם, אסמכתאות רפואיות המעידות של מצבכם הרפואי כפי שהוא נתון ביחידת המילואים, את כל האסמכתאות מהרופא המטפל שלכם שמראות את מצבכם הרפואי העדכני ושמאששות את הטענה שלכם לגבי שינוי במצבכם ומצדיקות שינוי פרופיל בהתאם, וככלל כל מסמך רפואי הרלוונטי למקרה שלכם.

לאחר מכן, הבקשה שלכם תועבר להמשך טיפול של רופא בוועדות הרפואיות, שייבחן את המקרה שלכם, יעבור על המסמכים ויחליט האם המקרה שלכם מצריך השלמת מסמכים לצורך קביעה, יזמן אתכם לוועדה רפואית, יזמן אתכם לפגישה עם קצין בריאות נפש או לחלופין יחליט שהמקרה אינו מצריך בחינה נוספת ויידחה את בקשתכם לוועדה רפואית. את התשובה לבקשתכם תקבלו בדואר.

חשוב שתדעו שבמהלך שהתיק שלכם נדון בוועדה רפואית ונמצא בהליך כזה אין הדבר אומר ששירות המילואים שלכם מוקפא. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם יחליט הרופא בוועדה הרפואית כי אכן ישנו צורך להקפיא את שירות המילואים שלכם בזמן בחינת התיק – או להקפיא בזמן מיון המסמכים ועד לביצוע הוועדה, או כאשר נדרשים מסמכים נוספים והשירות שלכם יוקפא בזמן איסוף מסמכים אלו.

 

 

קיבלתם תשובה, מה הלאה?

אושרה לכם וועדה רפואית (בנוגע לבעיה רפואית פיזית)

אם קיבלתם תשובה לאחר שבחנו את המקרה שלכם שאושרה לכם וועדה רפואית, עליכם להכין מראש את כל המסמכים הרלוונטיים לכך. משמע, המסמכים הרפואיים המקוריים אותם שלחתם עד כה המצביעים על מצבכם הרפואי (ולא העתק כפי שהיה ניתן בכל השלבים המקדימים). בנוסף למסמכים הרפואיים הביאו אתכם תעודה מזהה ואת הזימון לוועדה הרפואית. חשוב לדעת – במידה וקיבלתם זימון לוועדה רפואית אך מצבכם הרפואי אינו מאפשר לכם להגיע פיזית לוועדה תוכלו להגיש בקשה שיבחנו את המקרה שלכם בוועדה רפואית ללא נוכחותכם. כמו כן, לאחר הוועדה הרפואית, קצינת הקישור של יחידת המילואים שלכם תעדכן אתכם בנוגע לתוצאות ובמידה ואכן הוחלט לשנות את הפרופיל שלכם, תעדכן אתכם בנוגע לשיבוץ המילואים החדש.

אושרה לכם וועדה רפואית (בנודע לבעיה בבריאות נפשית)

במקרה כזה, תקבלו תשובה בה מפנים את המקרה שלכם לבחינה של היחידה לבריאות הנפש בה קצין בריאות הנפש ייבחן את המקרה. לאחר מכן, אם יוחלט שאכן המקרה מצריך שינוי בפרופיל יעבירו את המקרה לבחינה של וועדה רפואית. במקרה כזה, עליכם להגיע לוועדה הרפואית עם המלצה מקורית ולא העתק (חשוב לדעת – ההמלצה תקפה לחצי שנה) ותעודה מזהה. כמו כן, במידה וקצין בריאות הנפש קבע שהשינוי במצבכם מצריך שינוי בפרופיל לפרופיל 21 (פירוש הדבר זה אי כשירות לשירות בצבא) המקרה יועבר לבחינה של וועדה רפואית ישירות דרך המרפאה של בריאות הנפש ליחידת המילואים.

 

אושר לכם שינוי הפרופיל – מה עכשיו?

אם לאחר כל אלו קיבלתם תשובה שאכן נמצא שישנה אפשרות לשינוי הפרופיל שלכם, חשוב שתדעו שעליכם להמשיך להיות אקטיביים והסיפור לא נגמר כאן. עליכם להשלים את כל המסמכים הרלוונטיים אותם אתם תתבקשו להביא. במידה ולא תעשו כך, לאחר שנה מיום ההחלטה התיק שלכם ייסגר וחבל. כמו כן, ייתכן וייקבעו לכם תורים על ידי הוועדה הרפואית. במידה ולא תתייצבו לשלושה מתוך התורים שנקבעו לכם, התיק שלכם גם במקרה זה ייסגר אוטומטית וכל המאמץ שהשקעתם עד כה לא ישתלם.

 

 

לסיכום

אם אתם חושבים שמצבכם הרפואי השתנה במהלך שירות המילואים שלכם כך שיש צור בשינוי הפרופיל שלכם – הדבר אפשרי. יחד עם זאת, אתם צריכים להתכוונן לשם – להביא את המסמכים הרלוונטיים, להיות מוכנים להתייצב במידת הצורך ולהשלים מסמכים שונים ועוד. אך זהו מאמץ שווה למען בריאותכם. בהצלחה!

שינוי פרופיל רפואי לחיילי מילואים
שינוי פרופיל רפואי לחיילי מילואים

 

כותב המאמר

תמונת מחבר

משרד עורך דין - ניר ליסטר מטפל מדיני צבא, ונתן תשובה ופתרון לאלפי חיילים, המשרד נותן שירות למיועדים לגיוס, לחיילים בשירות סדיר, וגם לחיילי המילואים, אני אדאג לזה שתקבלו מה שמגיע לכם!

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

צריכים ייעוץ?

יש לנו את הפתרון בשבילך!