פטור ממילואים עקב מעבר תפקיד

חלקנו מתייחסים אל שירות המילואים בתור משהו שאפילו מהנה, בעוד שחלק מהאנשים מעדיפים לקבל פטור. פטור ממילואים בעקבות מעבר תפקיד (תפקיד שאינו רלוונטי), מתקבל כאשר תפקידכם כבר אינו נחוץ בבחינת הצבא.

בין אם אתם משרתים ביחידות קרביות או בבסיסים פתוחים, יכול להיות שבעתיד אתם תקבלו פטור מהמילואים. פטור ממילואים בעקבות תפקיד שאינו רלוונטי, יכול להתקבל גם כאשר אתם משתחררים מהשירות הסדיר ("יום גזירת החוגר"), אך גם לאחר תקופה. במקרים מסוימים צה"ל יעדכנו אתכם שקיבלתם פטור לאחר שנים, בין אם באמצעות שיחה טלפונית או דואר. במילים אחרות, אפשר לקרוא לזה גם צמצום כוח אדם. כמובן, שככל שהשירות שלכם יהיה קרבי יותר, כך למעשה מצטמצמים הסיכויים שלכם לקבל פטור ממילואים. אם את השירות הסדיר שלכם העברתם ביחידות סגורות וקרביות, כך בעצם גובר הסיכוי שצה"ל יהיה מסוגל "להשתמש" בכם (יותר נכון – בתפקיד שלכם ובהכשרות שלכם). אז האם כדאי להוציא פטור ממילואים, למרות שלא קיבלתם?

 

כדאי להוציא פטור ממילואים מחמת תפקיד לא רלוונטי?

קודם כל, חשוב לציין שאם אתם מעוניינים להוציא פטור מהמילואים, אתם צריכים לעשות את זה בדרך כלל בליווי של עורך דין צבאי. ביכולתו של עו"ד צבאי מנוסה להנחות אתכם באופן המדויק ביותר, בצמוד לניסוח המכתבים הרלוונטיים והבקשות השונות לפטור מהמילואים. במהלך פגישת ייעוץ עם עו"ד צבאי, תוכלו לדון בבקשתכם לקבל פטור ממילואים ולבדוק את הרלוונטיות שלה.

נהגים צבאיים הם דוגמה מצוינת, עבור מקרים בהם מקבלים פטור מהמילואים. נהג צבאי, בין אם נהג ביחידות פתוחות או סגורות, הוא חייל אשר מוציא במהלך שירותו הצבאי הסמכות שונות על כלי רכב. אם התגייסתם בשנות ה-2000 ואילך לשירות של נהג צבאי, יש סיכוי גבוה שאתם מוסמכים לנהוג על רכב "אביר". ב-5 השנים האחרונות, רכבי אביר הוצאו מכלל שימוש, מה שהוביל נהגים רבים לקבל פטור משירות המילואים. גם נהגי בוס למשל, עשויים לקבל פטור מהמילואים כבר ביום השחרור מהשירות הסדיר.

 

האם פטור מהמילואים מהווה בעיה בראיונות עבודה?

אנשים רבים חוששים כי פטור מהמילואים יוביל לקשיים שונים , ביניהם גם קשיים אל מול מעסיקים. בשורה התחתונה, אם קיבלתם פטור מהמילואים מחמת תפקיד שכבר אינו קיים בצבא או אינו רלוונטי, אתם לא צריכים לחשוש לרגע.

בניגוד לפטור מהמילואים מחמת התמודדויות נפשיות שונות, שעשוי להוביל למבוכה בקרב המשוחרר, פה המקרה הוא שונה. כאשר מקבלים פטור מחמת תפקיד לא קיים או לא רלוונטי, אין צורך להרגיש מבוכה גם לרגע. בנקודה זו, חשוב גם לציין כי על פי החוק – אף מעסיק אינו רשאי לשאול אתכם מה הסעיף הנפשי בעקבותיו שוחררתם מהצבא. חובה לזכור את זה!

 

האם מעסיקים יעדיפו עובד המשרת במילואים?

באשר לשאלה מה המעסיקים שלכם יעדיפו, עובד המשרת במילואים או לא, תלוי את מי שואלים. ישנם מעסיקים מסוימים אשר יעדיפו עובדים הפטורים ממילואים, מהסיבה הפשוטה שזמנם של העובדים יהיה מוקדש למקום העסק ולא לדברים חיצוניים (כמו מילואים). בעוד שבמקרים אחרים, יהיו מעסיקים פטריוטיים מאוד, שיעדיפו עובדים אשר דומים להם ומשרתים במילואים.

בכל מקרה, בין אם תפקידכם כבר אינו רלוונטי או אפילו אינו קיים, סביר להניח שתקבלו פטור משירות המילואים. אם יחידתכם הצבאית אפילו נסגרה או פורקה, מומלץ לפנות למשרד עו"ד צבאי בכדי לקבל את הסיוע המתאים. לרוב, עורך דין צבאי יהיה מסוגל לנסות ולזרז את התהליך של קבלת הפטור.

פטור ממילואים עקב מעבר תפקיד
פטור ממילואים עקב מעבר תפקיד

 

כותב המאמר

תמונת מחבר

משרד עורך דין - ניר ליסטר מטפל מדיני צבא, ונתן תשובה ופתרון לאלפי חיילים, המשרד נותן שירות למיועדים לגיוס, לחיילים בשירות סדיר, וגם לחיילי המילואים, אני אדאג לזה שתקבלו מה שמגיע לכם!

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

צריכים ייעוץ?

יש לנו את הפתרון בשבילך!